Thursday 18 October 2012

10 Lucruri

La ultimul articol un amic mi-a spus ca ma plang tot timpul de lucrurile din jurul meu si ca n-am fost niciodata multumit de nimic. Pot sa zic cu sinceritate ca exista destule lucruri care ma multumesc in jurul meu doar ca cele care ma nemultumesc le depasesc pe acelea cu o superioritate covarstioare. E adevarat ca dupa ce imi cititi articolele concluzia ar trebui sa fie ca sunt o persoana depresiva. Totusi articolul de astazi e facut sa spulbere tot mitul asta care enunta ca eu nu sunt multumit de nimic. Pentru ca nu am o anumita definitie a ce ar trebui sa insemne multumit in ideea celui caruia mi-a zis ca sunt nemultumit o sa dau exemple care-mi trec mie prin cap indiferent de domeniul din care fac parte. Asadar sa purcedem catre lista mea cu multumiri.
1.Telefonul mobil. Sincer sa fiu nu stiu cat de in stare as fi sa functionez in ziua de azi fara telefonul meu mobil si nu pentru ca nu pot supravietui fara frumusetea lui in palma mea, ci nu pot supravietuii fara utilitatea lui. Daca ar exista o piatra sa faca ce face un telefon mobil as fi la fel de multumit. Iti dai seama cate drumuri dus-intors de la magazin ar trebui sa faci daca mama ta n-ar avea telefon sa te sune sa-ti zica, ca a uitat sa-ti spune sa iei branza sau struguri sau paine? Ar fi un infern. Sau atunci cand am nevoie sa dau urgent de o persoana si corpul decadent al acelei persoane reuseste cumva sa ma evite? Intr-adevar telefoanele vin cu anumite paradoxuri de rigoare, dar pana si alea ma amuza. Cum sa nu te amuze sa primesti bip cu numar ascuns sau un mesaj de la un numar necunoscut cu textul "cine esti?"?
2.Pizza. De cand a descoperit dobitocul de mine ca-i place pizza n-a mai lasat-o din mana. E probabil ca o sa mor din cauza ca ma ingras si o sa am probleme cu inima dar eu personal prefer sa mor fericit chiar daca mor mai devreme. Eu judec viata dupa calitate nu dupa cantitate , asa ca prefer sa mananc pizza oricand am ocazia pentru ca e o mancare buna si-mi face placere s-o mananc.
3.Din aceeasi categorie de lucruri daunatoare care imi fac placere fac parte tigarile. Nu pot sa-mi imaginez dimineata fata o tigara la cafea. As putea lejer fara sa am cafeaua, totusi tigara e imperativa. Toti or sa-mi zica acelasi lucru. E daunator tutunul si ai sa mor de la el. O sa dau aceeasi explicatie ca la pizza.
4.Cartile. Probabil unul din lucrurile care ma fac cel mai fericit in viata de zi cu zi . Ce e mai bun si mai interesant decat sa belesti ochii pe niste pagini atunci cand incerci sa te relaxezi? Mai ales cand activitatea asta iti dezvolta si creierul. Personal prefer cartile de istorie si filozofie dar in general orice carte buna o sa-mi atraga atentia.
5.Alcoolul. Probabil unul dintre cele mai daunatoare lucruri de pe pamant si totusi unul dintre cele mai binefacatoare lucruri de pe pamant. Castigator detasat la cauze de voma si sarcini neasteptate, alcoolul provoaca o placere dubioasa insotita ulterior de cuvintele " Nu mai beau niciodata!". Nu stiu exact ce proprietati are alcoolul dar sinceritatea care o aduce la suprafata e absolut incredibila si de asta e unul din lucrurile care ma fac pe mine sa fiu multumit.
6.Patul. Pentru mine unul din lucrurile care ma face sa fiu cel mai bine-dispus e un somn bun. Daca nu reusesc sa dorm bine nu sunt bine dispus si enervez pe altii, asa ca o parte importanta din viata mea de zi cu zi e patul. Patul moale si calduros atunci cand esti varza si nu mai poti nici sa-ti misto genunchii e una din placerile mele vinovate si unul din lucrurile care ma fac pe mine fericit.
7.Dusul. Nu cred ca e nevoie de argumente pentru faptul ca dusul ma face pe mine fericit. E de ajuns ca ma face curat si nu miros a cur transpirat dupa.
8.Pasta de dinti si gumele orbit. Sunt 2 pentru ca fac parte din aceeasi categorie si n-ar avea rost sa ocupe 2 spatii in articol. Pasta de dinti si gumele orbit sunt adevarate salvatoare in mii si mii de situatii in care ai vrut sa saruti o fata si-ti mirosea gura a cal. Principalul motiv pentru care ma fac pe mine fericit astea 2 e ca imediat dupa ce te speli pe dinti sau mesteci o guma orbit simti de parca te-a lovit inghetu' in gingii si mie personal imi place senzatia aia.
9.Internetul. E la urma listei pentru ca e unul dintre cele mai importante inventii care ma fac pe mine sa fiu fericit. N-as fi fost omul care sunt in ziua de azi daca n-ar fi existat internetul. N-as avea un loc unde sa aberez, n-as avea wikipedia sa aflu prostii care nu conteaza, n-as avea youtube ca sa ascult muzica fara s-o downloadez, n-as avea 4chan sa ma minunez de cat de ciudati sunt unii oameni si n-as avea facebook sa ma amuz si sa critic comportamente. Probabil asta e cel mai important lucru care ma face pe mine fericit.
10. Ultimul lucru care ma face pe mine fericit dar totusi care-mi face ziua buna indiferent de circumstante : Tate. Boobie, knockers, tatas, jugs, balcoane, plamani, aparatoare, suflet, dozatoare, perne sau orice alta denumire ar avea, pe mine ma fac sa zambesc indiferent de situatie si de starea de spirit. Lucru de care nu as putea indiferent sa ma lipsesc. As fi dispus sa renunt la toate in afara de internet pentru ele si probabil ca m-as descurca. Nu e nevoie sa va explic de ce ma fac asa de fericit, intelegeti si singuri daca sunteti baieti. Daca sunteti fete....o sa intelegeti oricum.
Astea sunt principalele 10 lucruri care ma fac pe mine fericit zi de zi. Ar mai fi cateva lucruri pe lista dar astea-s asa pe scurt primele 10 care mi-au venit in minte. As fi curios daca si pe voi va fericesc aceleasi lucruri in viata de zi cu zi. Pana cand o sa aflu parerea voastra, va multumesc ca-mi cititi aberatiile si va salut cu respect.
P.S: Am sarit muzica intentionat pentru ca subiectul ala merita un articol separat.

Friday 12 October 2012

Bine si rau

Binele si raul au fost dintotdeauna principii importante in viata de zi cu zi. Si totusi de cele mai multe ori esti nevoit sa inveti ce e bine si ce e rau fara a realiza instinctiv in functie de situatie. Avem exemple de reguli care ne explica binele si raul in aproximativ toate religiile si cam in toate institutiile din lume. Totusi daca e sa stai sa te gandesti la toate lucrurile care ne inconjoara, binele si raul sunt lucruri relativ subiective. Ele se manifesta diferit la fiecare individ si nu e neaparat ca ceva care e vazut rau sa fie rau si in cazul tau si nici ceva care e vazut ca fiind bun sa fie bun si in cazul tau. 
Primul moment in care esti nevoit sa alegi intre a fi bun si a fi rau e in general la scoala. Eu am fost pus in situatia asta de mai multe ori. In clasa a 8-a la examenul de capacitate cea mai mica nota a unuia care a fost in sala cu mine la matematica a fost 7.30. Daca e sa stau sa ma gandesc lumea ar spune ca am facut un lucru bun ca am ajutat o intreaga clasa de inapti sa treaca examenul la matematica, nu? Totusi pe de alta parte ,inaptii aia poate au ajuns la liceu si-au luat locul altor oameni care au trecut examenul pe merit si atunci ce-am facut eu e rau. Stai sa te gandesti la consecintele pe o scara mai larga a faptelor tale si cam tot ce ai crezut tu ca ai facut bun in viata asta devine rau doar prin simplul fapt ca exista un anumit echilibru in lucruri. 
Eram acum 2 ani in Bucuresti in parcul titan si m-am intalnit cu un domn de 40 de ani care dormea pe banca si i-am dat 5 lei pentru ca pur si simplu povestea spusa de el m-a impresionat. E un lucru bun de care intr-un fel sunt mandru, nu pentru ca e corect si dragut sa-l faci, ci pentru ca pur si simplu am ajutat un om care credeam eu ca merita. Totusi daca eu m-am inselat si acel om a pus doar o fatada, a luat acei 5 lei si a mers la prima crasma si s-a imbatat si apoi s-a dus si si-a linsat sotia si copilul de doar 4 ani ma gandesc ca nu e chiar bun ce-am facut eu pentru ca intr-un fel am ajutat la infaptuirea unui act de rautate. 
Binele si raul sunt subiective. Orice iti face tie bine e posibil sa faca altcuiva rau si tot asa. Pentru mine personal bine e ce ma face pe mine sa ma simt implinit. Daca pe mine ma face sa ma simt implinit sa-i "fur" prietena unui amic, o s-o fac indiferent de circumstante. O s-o fac pentru ca daca ea nu vrea oricum n-o sa-mi reuseasca si daca vrea oricum l-am scapat pe acel amic de o fata care oricum nu tinea la el. Pentru societatea in care traiesc eu, actul in sine o sa fie vazut ca fiind rautacios si nedrept. Pentru mine o sa fie o experienta placuta care o sa se termine mai devreme sau mai tarziu. 
Pana si intr-o relatie esti pus in balanta de lucruri pe care ar trebui sa le faci sau nu, si care sunt categorisite ca fiind bune sau rele. E bine sa spui " te iubesc " intr-o relatie, dar nu prea devreme. E bine sa petreci timp cu persoana de langa tine inainte de a avea o relatie. E bine sa  fii sincer intr-o relatie. Si totusi pentru mine lucrurile nu stau asa. Nu cred ca e bine sa zici "te iubesc" intr-o relatie, pur si simplu pentru ca daca "iubesti" e oarecum evident nu-i nevoie sa behai 2 cuvinte ca sa se inteleaga. Nu cred ca bine sa petreci timp cu persoana de langa tine inainte de relatie pentru ca odata ce sunteti intr-o relatie lucrurile se schimba si ca fiinte obsesiv-compulsive ce suntem schimbarea de obicei n-o sa ne pice prea bine si o sa se termine totul prost. Nu cred ca e bine sa fii total sincer intr-o relatie. Daca e vorba despre cat de mare e organul tau sexual sau cine stie ce complexe inapte si nesemnificative mai au barbatii si femeile, atunci poti fi cat de sincer vrei tu. Totusi daca tu faci anumite lucruri mai putin legale si impartasesti cu persoana cu care convietuiesti o sa-i creezi probleme atunci cand o sa fii prins, chiar daca ea nu a fost de acord cu ideea din prima secunda. Se mai intampla si ca partenerul/ partenera sa aiba ceva preferinta sexuale mai dubioase cum ar fi scena BDSM si-atunci nu e nevoie sa-i spui partenerului tau ca tie iti place sa-ti infigi ace-n sfarcuri. E chiar preferabil sa n-o faci macar vreo cativa ani daca nu o poti ascunde la nesfarsit si nu pentru ca n-ar fi "bine" ce faci tu, ci pentru ca daca iti place de el/ea si ii spui asta si nu e de acord o sa-l pierzi cu siguranta. 
Toate astea totusi sunt parerile mele despre bine si rau. Nu e neaparat sa fie adevarate, nu e neaparat sa fie nici macar corecte. Asta e totusi ce mi se pare mie bine si ce mi se pare mie rau. Ca orice fiinta umana calculez totul cu un oarecare subiectivism fata de mine si probabil ca la momentul cand o sa incetez sa fac asta o sa incetez sa mai am momente de satisfactie( nu ca ar fi prea dese). In principiu voiam sa explic ca trebuie sa fii multumit cu alegerile pe care le faci indiferent daca cei din jurul tau sunt de acord sau nu cu ele. Trebuie sa ai o anumita independenta in gandire si sa decizi de unul singur ce e bine si ce e rau in cazul tau. Va multumesc din nou ca-mi cititi aberatiile. Va salut cu respect. 



Sunday 7 October 2012

Critica si sinceritatea

In ultimul timp nu am mai avut timp sa scriu pe acest blog. Totusi m-am gandit sa scriu azi despre felul in care ne criticam unii pe altii si felul care omitem sa ne criticam si sa fim sinceri din "bun simt". Personal notiunea mea de bun simt e putin diferita cand vine vorba de critica. Mi se pare dovada de bun simt si prietenie sa-mi zica cineva ca sunt maimuta atunci cand gandesc ca o maimuta in loc sa ma minta ca am luat o decizie buna. Si totusi majoritatea persoanelor prefera sa fie inconjurati de persoane care nu le zic ca sufera de bananism atunci cand ei gandesc ca o banana.
Acum ceva timp imi spunea o fata ca ei ii plac filmele de groaza dar uraste filmele horror. Cand am auzit asta i-am spus ca-i proasta. S-a suparat pe mine si n-am mai vorbit de atunci. Eu personal cand sufar de o criza acuta de prostie, prefer sa mi se spuna ca sunt prost. Nu stiu de ce, dar am impresia ca ma ajuta. Daca are un argument logic afirmatia ca sunt prost, de ce sa n-o accept? Daca esti prost si ti se zice imediat asta, ai sansa sa te redresezi. Te educa cineva intr-un fel mai dur, dar eficient. Cand stau sa ma gandesc am doar cativa prieteni care fac asta si cu aia sunt cel mai apropiat.Pe restul nu-i consider prieteni pentru ca nu ma respecta indeajuns incat sa-mi zica adevarul in fata.
Daca e sa te gandesti, ce zic eu acum e considerata nesimtire crasa in ziua de azi. Daca ii spui cuiva ca e prost, esti considerat nesimtit si nu sincer. Totusi sinceritatea e subiectiva. Poti fi sincer in legatura cu intamplari din viata ta, cu parerea ta despre o situatie sau cu parerea ta despre o persoana. In societatea contemporana doar primele doua sunt acceptate. Daca ii spui cuiva "ba esti banana" o sa se supere pe tine ca esti bou si nesimtit. Mi s-a intamplat de foarte multe ori asta. Eu prefer sa fac asta pentru ca asa aflu cu cine merita sa vorbesc. Daca cineva nu e in stare sa accepte adevarul spus verde in fata, nu inteleg de ce mi-as mai pierde eu timpul vorbind cu acea persoana.
Vreau sa fiu explicit. Nu mi se pare sinceritate atunci cand spui despre o persoana ca e proasta, nesimtita sau orice altceva pe la spatele ei. Aia e barfa si e total alta situatie. Totusi cred ca daca s-ar spune adevarul ceva mai des lumea ar reusi sa dea mai usor inainte. Daca la scoala ti s-ar spune "ba esti inapt la matematica" poate n-ar mai fi atatia care sa se duca la facultate de mate-info dupa ce in liceu nu treceau de media 6 la acea materie.
In ziua de azi lumea e obisnuita sa minta in legatura cu calitatile tale. La scoala esti mintit ca "poti mai mult", desi pentru 60 % din aia carora li se zice asta afirmatia e o minciuna nesimtita. Tu te minti singur in fiecare zi ca esti destept, frumos si absolut interesant cand de fapt e foarte posibil ca tu sa fii o persoana plictisitoare si mai putin pregatita in ochii celor din jurul tau.
Eu personal plec de la premiza ca sunt prost pregatit in fiecare zi. De ce? Pentru ca pur si simplu exista mult mai multe dovezi care tin sa confirme aceasta ipoteza decat aceea ca sunt un geniu. Fac asta pentru ca macar tu trebuie sa fii sincer cu tine. Oricum atunci cand iesi pe strada aplici o fatada mai mult sau mai putin apropiata de caracterul tau adevarat.Prefer sa plec de la premiza asta pentru ca ma ajuta sa evoluez si nu neaparat pentru ca e adevarata. Auto-motivarea face minuni uneori si eu nu vad un motiv mai bun de auto-motivare decat acela ca esti prost. Personal cred ca multi nu stiu sa se critice singuri si se multumesc cu ceea ce sunt indiferent ca ei sunt niste boi/vaci.
Critica nu mai e privita la fel. Exista credinta comuna ca "daca ti se zice zilnic ca esti prost o sa ajungi asa" ceea ce e total eronat. Daca ti se zice zilnic ca esti prost si continui sa fii prost ,nu ai ajuns prost pentru ca ti s-a zis. Erai prost de la bun inceput. Critica si sinceritatea ajuta la dezvoltarea personalitatii si nu vad niciun motiv pentru care continuam sa mintim in legatura cu cine suntem sau ce ne reprezinta. Oamenii sunt diferiti si au pareri diferite si n-ar trebui sa ne fie rusine sa fim sinceri in legatura cu asta. E ca si cand mie mi-ar fi rusine sa recunosc ca nu-mi place sa mananc varza. E un lucru care ma distinge de un grup mare de oameni, de ce sa-mi fie rusine cu el? E adevarat ca sa fii prost e ceva mai grav decat sa nu-ti placa un anumit fel de mancare, dar banuiesc ca ati inteles aluzia.
Eu consider ca sa fii sincer cu o persoana si in legatura cu parerea ta despre ea o ajuta sa nu mai faca a doua oara aceleasi greseli pe care le-a facut cu tine si ar trebui apreciata. Ar trebui ca lumea sa invete sa zica lucrurile pe fata. Poate asa n-ar mai avea loc nici toate scandurile alea legate de felul in care ne barfim unii pe altii. E mult mai simplu sa-i zici unei persoane ce crezi despre ea si intotdeauna mult mai elegant decat sa afle de la altcineva.
Indiferent de atitudinea pe care o aveati vis-a-vis de critica si sinceritate pana acum, sper ca acest articol o sa ajute. Va multumesc din nou ca-mi cititi aberatiile. KeePeR