Sunday 30 December 2012

22

O sa fac 22 de ani in curand si am de gand sa fac o lista cu 22 de lucruri pe care am de gand sa le fac in anul ce urmeaza. Probabil pentru cei care nu ma cunosc o sa fie unul dintre cele mai plictisitoare articole dar ma expun riscului. Sa purcedem cu lista vietii:
1. Sa imi fac ziua in Romania. Vreau sa imi petrec ziua cu prietenii ca in ultimii 2 ani n-au fost prea multe petreceri de ziua mea. 
2. Sa ma las de fumat. Nu pentru ca nu-mi place, ci pentru ca am probleme de sanatate.
3. Sa-mi vad prietenii mai vechi pe care nu i-am vazut de ceva timp si i-am regasit acum cateva luni.
4. Sa ma bag in seama cu o pustoaica roscata care mi-a starnit atentia pe fb.
5. Sa ma distrez maine seara ca ultima luna a fost cam monotona.
6. Sa-l invat pe dexter ca sa-si lase telefonul la indemana prietenei nu e cea mai isteata miscare.
7. Sa-l invat pe shady sa nu mai intarzie 2 ore de fiecare data cand tre sa iesim la o cafea. N-are rost sa mai ies cu el la cafea cand il astept doua ore pentru a sta jumate de ora cu el la cafea.
8. Sa imi conving prietenele sa nu se mai tunda. Pentru un barbat cea mai tare senzatie e sa traga o femeie de coama atunci cand o pune capra. Ne rapiti placerea asta.
9. Sa slabesc 10 kile. Desi putin probabil sa-mi iasa, o trec pe lista ca o convingere mentala ca am nevoie sa slabesc. Nu-s deloc convins ca o sa reusesc.
10. Sa ma apuc sa scriu mai des pe blogul asta. Desi n-am absolut nimic de castigat din el, ma bucura cand vad ca lumea intelege ce tampenii debitez eu aici. 
11. Sa-mi creasca o a treia mana care sa fie invizibila sa pot plesni toti prostii care-mi zic lucruri care nu ma intereseaza.
12. Sa fac misto de cat mai multe persoane posibil.
13. Sa reusesc sa alerg 100 de km pe banda. Asta e deja imposibil, dar o trec aici. 
14. Sa citesc minim vreo 40 de carti, daca aveti sugestii de carti bune nu mi-ar strica sa le lasati in comentariile de la articol
15. Sa merg constant cu o bucata de carton pe care e scris "sugi pula" in buzunar, pentru a o utiliza de fiecare data cand aud o cretinitate.
16. Sa imbat 3 minore si sa rad cu ele pana vomita unu din noi.
17. Sa trec macar odata pe la biserica, sunt curios daca plang icoanele cand ma vad.
18. Sa-l fac pe shady sa nu mai asculte tipper, m-am saturat sa-mi scartaie ala creierii dimineata cand sunt in Romania. 
19. Asta o sa fie o surpriza pentru multi, sper sa am o relatie normala in 2013. 2012 a fost un mare esec la capitolul relatii.
20. Sa fiu mai putin sincer, am aflat anu asta ca daca ii zici omului ca e "maimuta" (desi e o jignire pentru adevaratele maimute) e oarecum jignitor si pentru acel om, desi e adevarat. 
21. Sa tai legaturi cu foarte multe persoane care imi provoaca discomfort. As prefera sa nu mai vorbesc cu ele, dar din bun simt incerc sa le raspund la intrebari.
22. Asta e cea mai importanta si am lasat-o la urma doar pentru ca n-avea rost s-o trec la inceput. Vreau sa ma apuc din nou de liceu. Mi-am pierdut prea mult din viata asteptand sa se intample lucruri si sa am ceva inainte sa fac asta. 

Cam asta e lista mea de planuri de viitor. Anul asta am de gand sa ma provoc sa le fac pe toate. Am scris articolul asta doar pentru a avea un reper de care sa ma leg in anul urmator si sa am un fel de promisiune facuta fata de cei ce-mi citesc blogul. Va multumesc din nou ca-mi cititi aberatiile si ca sunteti alaturi de mine. Ne citim la anul.

Monday 17 December 2012

Hai sa ne sfarsim cu totii

O sa mori! Cam asta e credinta generala in momentul de fata. Exista o mare parte din populatia planetei care are impresia ca pe 21 decembrie 2012 o sa murim cu totii. Aceeasi veste eu am mai auzit-o de vreo 3 ori in viata asta. In 2001 cand se trecea in mileniul trei se vorbea pe la tv ca o sa fie sfarsitul lumii si o sa murim cu totii. In noaptea de 31 decembrie 2000-1 ianuarie 2001 s-au intamplat o gramada de chestii ciudate si-n acelasi timp amuzante intr-un fel sau altul. O multime de retarzi s-au sinucis pentru ca nu voiau sa traiasca la apocalipsa, prin Barlad lumea facea sex in copacii din fata hotelului moldova cand se dadeau artificii in acelasi timp in care printr-o comuna marginala din judetul vasuli, un Ion dadea in cap cu toporul mamei sale pentru ca voia s-o crute de judecata de apoi. 
In 2004 a aparut pentru prima oara domnul seismolog Hancu, care prevedea el ca la un anumit moment al anului 2004 o sa fie un cutremur urias care va afecta intreaga suprafata a Romaniei. Practic ala e al doilea moment in care am auzit de sfarsitul "lumii" pentru mine cel putin pentru ca locuiam in Romania. Pacat ca domnul seismolog s-a inselat. Totusi, pe sistemul "prost prost, dar hotarat" domnul sesimolog Hancu a revenit in anul 2005 la tv cu o noua premonitie de un cutremur si mai mare care va afecta intreaga Europa. Nu putea sa vina cu aceeasi poveste de 2 ori ca sa fie bagat in seama asa ca a schimbat magnitudinea situatiei. Nici in 2005 nu s-a intamplat nimic si intr-un final in 2006 a mai prezis el un cutremur care de fapt a fost o mica "besina" vulcanica de 4.4 grade care a afectat o parte din molodova si o foarte mica parte din transilvania. Banuiesc ca ulterior o mai fi facut el premonitii da nu l-a mai bagat nici dracu'n seama ca l-au bagat destui prosti primele 3 dati.   
Si-am ajuns la 2012. Ca sa ne dam seama cam la ce anvergura ne aflam in cazul acestui scenariu de sfarsit al lumii, NASA a lansat o declaratie oficiala prin care cauta sa asigure poporul american ca nu exista niciun scenariu plauzibil prin care sfarsitul lumii ar putea veni pe 21 decembrie 2012. Si totusi de unde a pornit toata prostia?
Acum vreo 2500 de ani a existat o mare civilizatie. O civilizatie cu o cunostinta destul de avansata a stelelor si constelatiilor. Acea civilizatie a creat un rahat de calendar. Calendarul ala se termina pe 21 decembrie 2012. Pana aici e destul de simplu, de aici incolo devine interesant. O gramada de prosti care respira aer degeaba, au aflat de calendarul care se termina in pe 21.12.2012 si-au inceput sa faca speculatii cum ca atunci s-ar termina lumea doar pentru ca atunci se termina acel calendar care de altfel este foarte precis. Ce nu au luat acele maimute deplorabile in calcul e faptul ca acei oameni care facut un calendar pentru 2012 ani poate nu au mai apucat sa mai calculeze mai departe pentru ca au venit conquiztadorii si i-au extirpat ca pe un cancer(pe la 1500 era noastra). Sau ca 2012 reprezinta ciclul soarelui cand trece de la o zodie la alta (zodiile sunt facute dupa constelatii). Sau ca pur si simplu li s-a parut de ajuns sa calculeze cu 1000 de ani in viitor si s-au gandit sa se opreasca. 
In orice caz ,ma gandesc ca ar trebui sa clarific putin situatia. Pe 21 decembrie 2012 nu o sa mori decat daca esti foarte prost si te sinucizi sau ti se intampla un accident nefericit si neprevazut. Pentru toti ceilalti, exista mastercard. Nu o sa moara nimeni pentru ca vine sfarsitul lumii, ba chiar cred ca mai multi or sa moara de la o coma alcoolica din cauza betiei din noaptea de sfarsitul lumii decat de la "sfarsitul lumii" in sine. E mai probabil sa mori de frig decat sa mori de la simplul fapt ca se trece dintr-o zi in alta. Am scris asta pe blog pentru ca nu mai vreau sa mai port discutia asta cu niciun animal niciodata in viata asta. M-am saturat de sfarsitul lumii si de tot ce inseamna rahatul asta cu calendarul.. 
Stiu ca articolul este scurt, dar e asa pentru ca o sa revin in cateva zile cu o lista de realizari de anul asta si dorinte pentru anul viitor. Imi cer scuze pentru absenta indelungata de pe blog, dar faptul ca ma joc Dota 2 aproape toata ziua imi opreste oarecum progresul in privinta blogului. Va multumesc pentru intelgere si va salut pe toti. Ne citim in cateva zile.