Monday, 17 December 2012

Hai sa ne sfarsim cu totii

O sa mori! Cam asta e credinta generala in momentul de fata. Exista o mare parte din populatia planetei care are impresia ca pe 21 decembrie 2012 o sa murim cu totii. Aceeasi veste eu am mai auzit-o de vreo 3 ori in viata asta. In 2001 cand se trecea in mileniul trei se vorbea pe la tv ca o sa fie sfarsitul lumii si o sa murim cu totii. In noaptea de 31 decembrie 2000-1 ianuarie 2001 s-au intamplat o gramada de chestii ciudate si-n acelasi timp amuzante intr-un fel sau altul. O multime de retarzi s-au sinucis pentru ca nu voiau sa traiasca la apocalipsa, prin Barlad lumea facea sex in copacii din fata hotelului moldova cand se dadeau artificii in acelasi timp in care printr-o comuna marginala din judetul vasuli, un Ion dadea in cap cu toporul mamei sale pentru ca voia s-o crute de judecata de apoi. 
In 2004 a aparut pentru prima oara domnul seismolog Hancu, care prevedea el ca la un anumit moment al anului 2004 o sa fie un cutremur urias care va afecta intreaga suprafata a Romaniei. Practic ala e al doilea moment in care am auzit de sfarsitul "lumii" pentru mine cel putin pentru ca locuiam in Romania. Pacat ca domnul seismolog s-a inselat. Totusi, pe sistemul "prost prost, dar hotarat" domnul sesimolog Hancu a revenit in anul 2005 la tv cu o noua premonitie de un cutremur si mai mare care va afecta intreaga Europa. Nu putea sa vina cu aceeasi poveste de 2 ori ca sa fie bagat in seama asa ca a schimbat magnitudinea situatiei. Nici in 2005 nu s-a intamplat nimic si intr-un final in 2006 a mai prezis el un cutremur care de fapt a fost o mica "besina" vulcanica de 4.4 grade care a afectat o parte din molodova si o foarte mica parte din transilvania. Banuiesc ca ulterior o mai fi facut el premonitii da nu l-a mai bagat nici dracu'n seama ca l-au bagat destui prosti primele 3 dati.   
Si-am ajuns la 2012. Ca sa ne dam seama cam la ce anvergura ne aflam in cazul acestui scenariu de sfarsit al lumii, NASA a lansat o declaratie oficiala prin care cauta sa asigure poporul american ca nu exista niciun scenariu plauzibil prin care sfarsitul lumii ar putea veni pe 21 decembrie 2012. Si totusi de unde a pornit toata prostia?
Acum vreo 2500 de ani a existat o mare civilizatie. O civilizatie cu o cunostinta destul de avansata a stelelor si constelatiilor. Acea civilizatie a creat un rahat de calendar. Calendarul ala se termina pe 21 decembrie 2012. Pana aici e destul de simplu, de aici incolo devine interesant. O gramada de prosti care respira aer degeaba, au aflat de calendarul care se termina in pe 21.12.2012 si-au inceput sa faca speculatii cum ca atunci s-ar termina lumea doar pentru ca atunci se termina acel calendar care de altfel este foarte precis. Ce nu au luat acele maimute deplorabile in calcul e faptul ca acei oameni care facut un calendar pentru 2012 ani poate nu au mai apucat sa mai calculeze mai departe pentru ca au venit conquiztadorii si i-au extirpat ca pe un cancer(pe la 1500 era noastra). Sau ca 2012 reprezinta ciclul soarelui cand trece de la o zodie la alta (zodiile sunt facute dupa constelatii). Sau ca pur si simplu li s-a parut de ajuns sa calculeze cu 1000 de ani in viitor si s-au gandit sa se opreasca. 
In orice caz ,ma gandesc ca ar trebui sa clarific putin situatia. Pe 21 decembrie 2012 nu o sa mori decat daca esti foarte prost si te sinucizi sau ti se intampla un accident nefericit si neprevazut. Pentru toti ceilalti, exista mastercard. Nu o sa moara nimeni pentru ca vine sfarsitul lumii, ba chiar cred ca mai multi or sa moara de la o coma alcoolica din cauza betiei din noaptea de sfarsitul lumii decat de la "sfarsitul lumii" in sine. E mai probabil sa mori de frig decat sa mori de la simplul fapt ca se trece dintr-o zi in alta. Am scris asta pe blog pentru ca nu mai vreau sa mai port discutia asta cu niciun animal niciodata in viata asta. M-am saturat de sfarsitul lumii si de tot ce inseamna rahatul asta cu calendarul.. 
Stiu ca articolul este scurt, dar e asa pentru ca o sa revin in cateva zile cu o lista de realizari de anul asta si dorinte pentru anul viitor. Imi cer scuze pentru absenta indelungata de pe blog, dar faptul ca ma joc Dota 2 aproape toata ziua imi opreste oarecum progresul in privinta blogului. Va multumesc pentru intelgere si va salut pe toti. Ne citim in cateva zile.

No comments:

Post a Comment