Monday, 4 February 2013

Primul

Imi aduc aminte ca acum vreo 10 ani eram un copil inocent si cuminte care invata bine la scoala si care nu se baga in belele. Nu credeam in Mos Craciun , dar zambeam in legatura cu orice chiar daca nu mi se parea amuzant si nu-l intelegeam. Acum lucrurile s-au schimbat dar totusi imi aduc aminte momentul ala ca si cand ar fi fost ieri. Imi cumparase mama computer de vreo luna si incercam eu sa fac ce faceau toti baietii pe vremea aia, sa-mi fac prietena pe messenger. Eram un copil prost dar stiam ca-mi plac fetele si incercam oricum sa le fac sa se uite si la mine, desi eram un tocilar la care nu se uita nimeni. 
Primele mele incercari au fost niste adevarate dezastre. Cel mai aproape de a un sarut a fost la o bataie cu zapada cand o fata mi-a dat un bulgare in cap de la vreo 5 m. Apoi am cunoscut o fata Corina. Era mica de inaltime, bruneta si la fel de inchisa ca si mine, dar m-am imprietenit cu ea. Ea a fost rampa mea de salvare. Am vorbit cu ea vreo 2 luni pe messenger si la un moment dat am invitat-o in oras. Ne-am intalnit in fata la Cerbul de Aur si am stat pe o banca la statia de taxiuri. Intre conversatii m-a pus sa-i promit ca o sarut cand o duc acasa. Nu mai sarutasesi niciodata o fata, mi-era frica si rusine. Am evitat subiectul cat am putut de mult si am continuat cu discutiile despre scoala si prieteni si cu incercarile mele de a nu parea un fraier. 
Probabil ca 3 sferturi din ce i-am zis nici eu nu credeam si totusi ea nu m-a respins nici macar la unul dintre subiecte. Putea la oricare dintre puncte sa se opreasca si sa-mi zica "minti", si totusi n-a facut-o. Sunt sigur ca stia ca mint ca sa incerc sa par ceva ce nu eram dar a fost ok cu asta. 
Dupa 2 ore de stat pe banca si discutat despre niste lucruri care nu ne interesau pe niciunul dintre noi, mi-a zis s-o duc acasa. Am mers pe stradute pana aproape de confectii unde statea si acolo mi-a zis "Mi-ai promis ca ma saruti cand ma duci acasa". Tin minte ca m-am inrosit tot la fata si transpiram abundent. Incercam sa raman calm si sa para ca si cand am mai facut asta si alta data, desi in realitate nu aveam nici cea mai mica idee ce fac acolo. 
M-am aplecat spre ea si aveam fiori pe sira spinarii, cand am sarutat-o am simtit pentru 20 de secunde ca tot ce ma inconjoara a disparut si ca stam pe loc. A fost o experienta ce a devenit o dependenta ulterior. Unul din lucrurile care ma fac acum sa caut femeia la care speram cu totii. Vreau sa simt din nou senzatia aceea de rusine si de pierdere de sine. Vreau sa-mi pierd capul pentru 20 de secunde ca si cand as fi intr-un trip prelungit de heroina. Probabil ca o sa-mi aduc aminte toata viata mea de acea fata desi n-am mai vazut-o a doua oara. Am sarutat-o o singura data si apoi am mai vazut-o sporadic pe la baluri si adunari. Mi-a facut initierea catre un lucru care avea sa ajunga ca un drog pentru mine si care avea sa-mi defineasca modul de a ma comporta cu femeile ulterior. 
As vrea sa o mai vad odata in viata asta si sa-i recunosc tot ce s-a intamplat. Sa-i zic adevarul si sa-i multumesc pentru ca intr-un fel sau altul daca nu era ea probabil ca ar mai fi durat mult pana sa am eu curajul sa sarut o fata. Sper sa fie fericita si sa fi gasit ceea ce eu inca caut. Datorita ei am avut ulterior curajul necesar sa fac ceva miscari in viata. Indiferent de ce-a fost ulterior ea a fost si va fi prima. 
Am vrut sa scriu articolul asta pentru ca e un lucru de care imi aduc aminte cu zambetul pe buze. Omul inocent si naiv a disparut de mult, dar amintirile despre el inca ma fac sa zambesc.

P.S: In spatele oricarui monstru exista o latura sensibila

No comments:

Post a Comment