Thursday 29 November 2012

Misogin Partea 1

Asta o sa fie in general un articol despre femei. Misogin e titlul pentru ca o sa primesc adjectivul asta de la foarte multe cititoare care or sa se jigneasca dupa primele 3 randuri dar imi accept soarta si ma multumesc ca poate cele care citesc pana la capat or sa inteleaga ceva. De cand eram in generala era un mini razboi intre sexe ,cu intrigi si minciuni si biletele ascunse aruncate prin clasa. Odata ce cresti observi ca lucrurile nu se schimba prea mult pentru ca mentalitatea aia de gloata lipsita de maniere ramane intotdeauna ferm inradacinata in ambele sexe. Totusi, o sa incerc sa explic cateva lucruri pe care eu nu le inteleg deloc la femei acum ca am aproape 22 de ani si mintea cat de cat dezvoltata.
1. "Sunt pe stop, trebuie sa ma intelegi". Daca e sa intrebi baietii din ziua de azi mai bine de 99% dintre ei au auzit rahatul asta de vorba si l-au ascultat fara sa analizeze macar odata ce zice fata aia acolo. Fetele zic ca atunci cand sunt pe stop din cauza eliminarii unui anumit lichid dintr-o zona mai sensibila incep sa fie irascibile si sa se comporte irational. Ele pun toate lucrurile astea pe o reactie a corpului care face parte din instinctele naturale ale omului si care nu poate fi controlata. In primul rand orice lucru care tine de corpul si mintea ta poate fi controlat. Poti controla cat esti de prost, orgolios, delasator, lenes, harnic sau orice altceva. Crezi ca nu se pot controla niste nervi de la stop? Inteleg principiul de instinct natural, dar in instinctul natural e si sa te caci pe tine si inveti sa folosesti toaleta, in instinctul natural e nevoia ta de a da o besina in mijlocul unui lift aglomerat si totusi de abtii. In afara de asta, lipsa de coerenta nu e un simptom al ciclului menstrual ci doar o caracteristica pe care o ai tu ca femeie. Am cunoscut si femei care aveau coerenta si aveau aceeasi coerenta si cu ciclu si fara, asa ca va rog incetati sa mai folositi rahatul ala de scuza.
2. Felul in care sunt atrase femeile de barbati e un adevarat paradox. N-ai sa vezi niciodata o fata alaturi de baiatul care se poarta cel mai frumos cu ea. E ca si cand cu cat esti mai marlan cu atat ai mai mult lipici la fete. Zic asta pentru ca am vazut foarte multe cazuri de friendzone si ma intreb si-n ziua de azi cum au reusit aia sa ajunga ca niste mici sclavi a unor fete. Acum n-o sa exagerez zicand ca toate prieteniile fata baiat sunt bazate pe acelasi principiu "baiatul e indragostit de fata" , dar in majoritatea situatiilor de genu ,asta e cazul. Ce e si mai curios e ca de fiecare data cand un baiat la face sa sufere si patesc rahaturi insuportabile, respectivele fete se duc la baiatul ala care e indragostit si-i povestesc cu lux de amanunt cat de mult ar vrea ele un baiat sa se poarte frumos si sa fie afectuos cand baiatul ala e exact in fata lor. Ma bate logica din capul femeilor care fac asta. Nu reusesc sa inteleg cum poti sa-ti doresti ceva ce ai da nu-ti doresti. Nici macar propozitia in sine nu are sens.
3. "Esti un misogin". Asta cred ca e cel mai des folosit mecansim de aparare a femeilor impotriva barbatilor si eu nu reusesc sa inteleg de ce. De cele mai multe ori daca un baiat zice ca femeile sunt proaste o sa i se spuna ca e misogin si nesimtit si total insensibil. Pe de alta parte daca punem acelasi scenariu cu sexele inversate si o femeie spune ca toti barbatii sunt niste nesimtiti si niste jegosi, n-ai sa vezi niciodata un baiat sa zica ca fata aia e misandra. Nu reusesc sa inteleg de ce atunci cand barbatii spun un lucru pe care pana si voi il recunoasteti prin prioritatile voastre spuneti ca e misogin. N-am vazut niciodata o fata sa umble dupa un baiat care n-are o chifla-n burta indiferent de cat de simpatic era acesta. Indiferent de cat de simpatic de cele mai multe ori baietii saraci cam dau din buze cand e vorba de fete sau relatii sexuale. Totusi daca e sa vezi cel mai urat barbat de pe planet, dar sa aiba un maldar de bani, ala o sa aiba tot ce vrea din oficiu pentru ca asta promoveaza in sine societatea femeilor. Ganditi-va ca de cele mai multe ori sa zici ca majoritatea femeilor sunt curve nu e deloc o minciuna. Mi-a zis o prietena ca ea cauta baieti cu bani si n-o intereseaza parerea altora. Ma bucur foarte mult pentru ea, dar fiind aici sa reprezint omul pragmatic o sa explic ceva. Curvele in principiu sunt femei care se culca cu persoane in schimbul unor bunuri sau bani, daca tu ca femeie cauti bani la un barbat si apoi restul calitatilor, gandeste-te ce te face pe tine. Plus ca daca idealul tau in viata e sa te casatoresti cu un barbat cu bani, nu mai e nevoie sa te caracterizez eu.
4. Vrem egalitate intre barbati si femei. Suntem egali in drepturi, unii mai egali decat altii. Stau sa ma gandesc de ce mai aud inca si-n ziua de azi fraza asta. Care egalitate intre barbati si femei? Hai sa luam mai multe scenarii ca sa fim in totalitate impartiali. In U.E. unele state e obligatoriu sa ai 50% angajati femei, dar poti avea pana la 100%, nu e obligatoriu sa ai barbati angajati. In caz de incendiu,femeile si copiii or sa iasa primii. Barbatii pot sa moara, ca-s destui. Daca un barbat omoara un om ia 20 de ani de parnaie, daca o femeie face acelasi lucru ia maxim 10(exemplul foarte mediatizat Casey Anthony care a scapat libera dupa ce si-a omorat copilul).In cazul unui viol un barbat este vazut de societate ca fiind un psihopat si condamnat la ani grei de inchisoare, in cazul femeilor e mediatizat totul, femeia scapa si mai are si parte de publicitate( vezi cazul violatoarei din tulcea) .Ca sa cuceresti o femeie trebuie sa ai: ceva bani, masina, un salariu decent, un loc de munca stabil, preferabil sa ai si o casa. Ca sa cuceresti un barbat iti trebuie sa fii femeie. Pe barcile de  salvare de la Titanic au fost salvati doar femeile si copiii. Barbatii au murit in chinuri groaznice inghetand in apa. Ca sa fii un barbat de succes trebuie sa muncesti si sa ai relatii. Ca sa fii o femeie de succes trebuie sa te dezbraci la momentul potrivit. Virginitatea unei femei se vinde pe internet cu pana la 1 milion de euro, cea a unui barbat se vinde pe o cola la coltul blocului. Acum or sa vina cele care or sa zica "daca nu ar exista barbati disperati, nu s-ar cumpara virginitatea cu 1 milion de euro". Aveti foarte mare dreptate si nu neg asta, dar nu sunt eu ala care rage din plamani ca nu suntem egali.
O sa inchei aici pentru moment cu critica mea deoarece prea multe lucruri spuse deodata ar putea dauna. Va las sa recurgeti la injurii si comentarii malitioase la andresa mea dupa citirea acestui articol si ma bucur ca mi-am luat asta de pe inima dupa atata timp in care am vrut s-o zic. Promit sa controlez frigiderul din 10 in 10 min pentru a contoriza cantitatea de carne care intra-n el. Va multumesc din nou ca-mi cititi aberatiile. Pa!

4 comments:

  1. Nu domnule, nu intelegi, ele sunt profunde, prea profunde pentru noi. Cum zicea si Nietzsche : "Femeia este o suprafata ce simuleaza adancimea".
    Tare as fi vrut sa nu iti dau dreptate...

    ReplyDelete
  2. As vrea sa te contrazic, dar zici bine ce zici.

    ReplyDelete
  3. Sunt de acord in totalitate cu ceea ce ai spus,dar exista si exceptii,intr-un mic si ascuns colt al lumii.Doar ca e mai simplu sa critici decat sa cauti si sa gasesti ceva cu adevarat valoros intr-o persoana sau mai multe.
    Majoritatea tipelor pe care le stiu sunt exact asa,asa cum le-ai descris, pur si simplu superficiale,asta nu inseamna decat ca nu ai gasit-o pe cea diferita.Oricum,o parere interesanta.

    ReplyDelete
  4. Femeia e o greseala acceptabila a naturii-spunea john milton in urma cu aproape 400 de ani.Daca printr-un miracol ar invia acum ar spune ca "femeia e o greseala inacceptabila a naturii"; n-ar fi de mirare pentru ca din ce in ce mai multi oameni traiesc singuri.
    Retine o vorba spusa de Eminescu: "Prostii se insoara intotdeauna, nebunii cateodata, inteleptul nicicand".Prietenii stiu de ce.

    ReplyDelete