Saturday 23 February 2013

Imi place de fosta ta

Ma gandeam sa discut astazi despre un subiect destul de delicat pentru majoritatea persoanelor si anume momentul in care iti place de fosta unui prieten. Cred ca am trecut cu totii prin prostia asta de situatie si de cele mai multe ori nu stim cum s-o abordam. Ar trebui sa vorbim cu el ? Ar trebui sa ascundem totul pana cand nu mai e cale de intoarcere? Ce se intampla daca el se supara? Toate astea sunt intrebari care ne macina pe toti si care de obicei aduc la aceeasi solutie. Minti pana cand nu mai ai altceva de facut decat sa-i zici. 
Intr-o situatie de prietenie buna ai putea sa-i zici deschis omului ca-ti place de fosta lui si sa discutati foarte deschis despre asta fara niciun fel de problema, dar cum noi traim intr-o lume plina de babuini care prefera sa fie mintiti ca sa nu se transforme, asta nu se va intampla prea des. Asa ca o sa trebuiasca sa minti. Eu personal as prefera abordarea sincera. Oricum daca ii zici ca-ti place de ea planul e deja facut ca vrei sa fii cu ea si cale de intoarcere pentru el nu mai exista. Dar ce se intampla cu ea? Daca ea o sa fie deranjata de faptul ca i-ai zis fostului ei ca ea vrea sa fie cu tine si o s-o strici asa? Ce se intampla daca fostul ei o intoarce spunandu-i tampenii despre tine? Toate astea sunt ipoteze pe care nu vreau sa le dezbat doar pentru ca duc la acelasi punct. O relatie o sa se intample daca e sa se intample intre cei doi, cu sau fara acordul fostului. Nu e ca si cand ai nevoie de vreo aprobare ca sa incepi sa te dai la ea.
Si-acum o sa vina intrebarea absolut cretina "dar e corect fata de el?".Daca stau sa ma gandesc eu cand imi arunc gunoiul si un aurolac se duce si-l mananca, nu ma duc sa ma cert cu aurolacul ca mi-a mancat gunoiul nu? Cred ca aceeasi explicatie poate fi folosita si pentru aceasta situatie. Nu cred ca daca tu ai renuntat la ceva nu am eu dreptul sa ma bucur de el. Poate ce consideri tu un nokia 1100 uzat eu consider un telefon extraordinar de bun si perfect pentru ce vreau eu. Se poate intampla sa te trezesti in situatia de a te certa cu un prieten pentru ce el nu vreau oricum. Nu reusesc sa inteleg de ce. 
Totusi, acel prieten se poate afla si in situatia in care el a fost parasit, situatie in care lucrurile stau exact la fel. Ai fost parasit si cineva nu te mai vrea, de ce sa te intorci acolo? Doar pentru a prelungi ceva ce oricum o sa se termine?Pana si guma de mestecat isi pierde gustul daca o mesteci prea mult. Ai sa te gasesti in situatia care vrei sa te impaci cu acea persoana doar din mandrie personala si nu neaparat pentru ca o mai vrei. Ce te deranjeaza e de fapt faptul ca ai fost parasit de acea persoana si ca nu tu ai parasit-o pe ea. In cazul asta nu e o dorinta ce te ghideaza e doar orogliul.
Exista si o ultima situatie in care te poti afla atunci cand iti place de fosta unui prieten , si anume cand prietenul tau are deja o relatie si totusi nu stii cum sa-i zici ca-ti place de fosta lui. In cazul asta, sa te mai lungesti cu intrebarea "ar trebui sa ma dau la ea?" e deja inapt pentru ca practic e dedus din oficiu ca ala n-o mai vrea deci e libera sa faca ce vrea ea. In cazul asta nici nu reusesc sa inteleg de ce-ar mai fi el suparat, pentru ca practic e deja intr-o relatie. Nu-mi pot inchipui de ce mi-ar mai pasa daca fosta mea are o relatie cand eu sunt deja in alta. 
Ce incerc eu sa explic in tot articolul asta e ca n-ar trebui sa te simti vinovat cand iti place de fosta unui prieten. E mult mai simplu sa accepti situatia asta si sa faci ce poti mai bun din ea. Pana la urma, inainte sa fie fosta lui era fosta altcuiva si daca stai sa te gandesti bine el nu a cerut voie nimanui sa fie cu ea. Daca iti place de cineva mergi pana la capat cu rahatul ala,indiferent ca a fost sau nu cu un prieten sau orice alta tampenie de genul. Odata ce nu mai e intr-o relatie, lumea e libera sa faca ce vrea, tu doar te afli in conjunctura potrivita in care sa profiti de asta. 
Fa-ti numarul pana la capat indiferent de consecinte. Viata e mai frumoasa cand e mai complicata decat ar trebui sa fie.V-am pupat. Ne citim in curand

6 comments:

  1. o lectura placuta de dimineata! mi-a placut partea cu gunoiul si aurolacul :))

    ReplyDelete
  2. :)) foarte interesanta opinia ta despre fosti si foste, deci s ar putea sa fiu 99,9% de accord cu tine si esti cat de cat realist dude !
    lecturi placute de dimineata ,miezul noptii .....anyway you maked me smile !
    :)

    ReplyDelete
  3. Ceea ce face un 0.01% foarte interesant anonim(o).

    ReplyDelete